Türkiye, internet hızında 176 ülke arasında 101’inci sırada

Elektrik Mühendisleri Odası, Türkiye'nin dünya internet sıralamasında sabit hatlarda 176 ülke arasından 101'inci olduğunu açıkladı. İnternet abonelerinin yüzde 75'inin düşük hızlarda hizmet alabildiği belirtildi. 100 Mbps ve üzeri bağlantı hızına sahip kullanıcıların %0,1 olduğu kaydedildi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan'ın katıldığı bir çevrimiçi etkinlikte yıl sonuna kadar Türkiye'deki tüm mahallelerin yüzde 90'ına fiber internet geleceğini ve iki yıl içerisinde 24 milyon abonenin fiber hatta sahip olacağını iddia etmesi Elektrik Mühendisleri Odası Genel Başkanı Bülent Pala'nın tepkisini çekti.



Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)'nın 'Elektronik Sektör Raporu'na atıfta bulunan Pala, hem Türkiye'nin internet aboneliğine ilişkin hem de fiber ağa ilişkin verileri paylaştı. Türkiye'nin çok yüksek bedellere düşük bağlantı hızlarında hizmet aldığını söyleyen Pala, "Siyasi iktidar sektörden aldığı yüksek lisans ücretleri ile halkımızdan topladığı çok yüksek iletişim vergileri dışında kayda değer bir şey yapmamıştır" ifadelerini kullandı.