Facebook'tan Türkiye Kararı!

 Bilindiği gibi Türkiye , sosyal medya uygulamalarına bir bildiri yayınladı ve bu bildiride şirketlerin Türkiye'de bir şube (ofis) bulundurulması istendi aksi takdirde para cezası verilecekti ve para cezasına rağmen Türkiye'de ofis açmayan şirketlere daha sonra reklam kısıtlaması ve Türkiye'den uygulamayı kaldırma kararı verilecek ti ki pek çok şirket bu karara uyarak ofis (temsilci) açma kararı aldı.


Bugün verilen karara göre Facebook'ta bu karara uyan şirketlerden birisi oldu ve Facebook'da Türkiye'de temsilci bulundurma kararı aldı.bu kararı ile de açıklamalarda bulundu bunları aşağıdan okuyabilirsiniz.

Facebook'tan yapılan açıklamada, Facebook'un, ifade özgürlüğünün temel bir insan hakkı olduğuna inandığı, bu değerleri korumak ve savunmak için küresel çapta çaba gösterdiği kaydedildi.

Açıklamada, "Nitekim Türkiye'deki insanların yarısından fazlası arkadaşlarıyla ve aileleriyle iletişimde kalmak, fikirlerini ifade etmek ve işletmelerini büyütmek için Facebook'a güveniyor." ifadesi kullanıldı.


teknoloji haberleri