Dünyanın 5 büyük ligi ve Süper Lig'in gol kralları kimler?

 Dünyanın çeşitli ve en çok izlenen ligleri [premier lig , serie a , la liga , bundesliga , ligue 1] ve süper ligin en çok gol atan isimlerini sizler için derledik.





Listeye ingiltere ligi olan premier lig ile başlamak istiyorum.Premier Lig'de gol kralı Mısır'lı oyuncu Mohamed Salah gelmekte 15 gol ile en yakın rakibinden 3 gol fazlası olan mısırlı oyuncu güzel bir istatistik yakalamış ve takımının da en skorer oyuncusu.Geçtiğimiz son iki yılda premier lig ve şampiyonlar ligi kazanmış olan mısırlı oyuncu o zamandan beri performansından ödün vermiyor.


İkinci sırada dünya futbolunun hem en iyilerinden gösterilen hemde halen aktif futbol hayatına devam eden efsanelerinden Cristiano Ronaldo var geçtiğimiz günlerde 36. yaş gününü kutlayan portekizli yıldız oyuncu yaşın sadece bir sayı olduğunu kanıtlayarak seri a gol krallığında  15 gol ile birinci sırada şuanda.



Üçüncü sırada Barcelona'dan ayrılığı gündemden düşmeyen Luis Suarez güncel takımı olan Atletico Madrid ile gol krallığında yarışıyor ve birinci sırada.14 golü bulunan Uruguay'lı oyuncu en yakınında eski takım arkadaşı Lionel Messi 12 gol ile takip etmekte.Defansif futbol oynayan takım olarak bilinen Atletico Madrid ile bu denli yarışın birinci sırasında olmak gerçekten marifet işi.




Listenin dördüncü sırasında bundesliga bulunmakta.Her zaman ki gibi diyerek başlayacağım gol krallığında birinci sırada Robert Lewandowski bulunmakta 24 gol ile birinci sırada olan yıldız oyuncu dünya genelinde de bu sezon en çok gol atan kişi olarak bulunmaktadır.En yakın takipçisine 8 gol fark atan Polonya'lı oyuncu dünyanın sayılı forvetlerinden gösterilmesinin yanı sıra geçen sezon şampiyonlar liginde de gösterdiği katkı ile en iyi forvet olarak gösterilmekte ve halen üst düzey performans sergilemektedir.


Listenin beşinci sırasında ligue1 bulunmaktadır.Gol krallığında birinci sırasında ise Kylian Mbappe var genç yıldız geleceğin en iyisi gösterilirken de bulunduğu ligin en golcü ismi.Bu sezon 15 gol atan fransız oyuncu en yakın rakibinden 3 gol uzak.



Ve gel gelelim bizim ligimiz olan Türkiye Süper Lig'ine bu sezon herkesi şaşırtan bir performans sergileyen şüphesiz Hatayspor oyuncusu Boupendza bu sezon 16 gol atarak gol krallığı listesinde en başta bulunmakta bu sezon attığı fantastik goller ile bilinen oyuncunun Hatayspor'a maliyetide bir o kadar cüzi bir miktar Bordeaux'tan 350 bin euro bonservis ile transfer edilen golcü için Hatayspor Asbaşkanının verdiği demeçlerden anlaşıldığı gibi 10 milyon euro aşağısı teklifleri kabul etmeyecekleri olması nitekim bu performans ile devam eden bir oyuncuyu rahatça satabileceklerini düşünüyorum.Uzaktan şutlar ve dribblingleri iyi olan oyuncu bu sezon çok şık uzaktan golleri var.







sporhaberleri