MEB'DEN YÜZ YÜZE SINAV AÇIKLAMASI!!

 



MEB'DEN YÜZ YÜZE SINAV AÇIKLAMASI!!

Lise öğrencileri birinci dönem yapılamayan sınavlarından dolayı karne alamadı. Milli Eğitim Bakanlığı, üniversitelere girişte büyük etkisi olan diploma notlarının eşit şekilde belirlenebilmesi için, birinci dönem yapılamayan sınavların notlarını, ikinci dönem yapılacak sınavlarla verilmesi kararını almıştı. Ancak şu ana kadar sınavların sadece %40 ı yüz yüze yapılabildi. Okulların kademeli olarak açılması ve sınavların yüz yüze yapılması planlanan 1 Mart tarihinden itibaren öğrenciler, haftada en az 16 en fazla 24 saat alabilecek. Peki lise sınavları iptal edilecek mi?



YÜZ YÜZE SINAVLAR İPTAL EDİLECEK Mİ?

Milli Eğitim Bakanlığı, liselerde yapılması planlanan sınavlar için bir açıklama yaptı. Açıklamada "15 şubat tarihi sonrası için yapılması planlanan sınavlar, eğitim kurumlarında yüz yüze yapılması."
gerektiği açıklandı. Yani 9,10,11,12 sınıf düzeyindeki öğrenciler 01 Mart tarihi itibariyle yüz yüze, günlük 2 ancak mecburi durumlarda 3 sınavı geçmeyecek şekilde iki haftayı geçmeyecek şekilde yapılması yönünde karar alındı.


GÜNDEM