Süper Lig 24. hafta sonuçları ve Süper Lig 24. hafta puan durumu

Süper Lig'de 24.hafta bitti ve yeni bir sıralama şekli oluştu.Gelin hem bu haftanın sonuçlarına hem de sıralamaya bakalım.


24.hafta biterken haftayı hem derbiyi hem de liderliği kaybeden Fenerbahçe ile başlamak istiyorum.Derbi de evinde 0-1 kaybeden Fenerbahçe averajla da olsa liderliği kaptırmakta ve 3.sıraya düştü.Bunun yanı sıra Beşiktaş maç eksiği ile hem Galatasaray hem de Fenerbahçe'den 3 puan eksiği vardı. Konyaspor maçı çok kritikti ve 10 kişi kalmasına rağmen kazanabildiler bu sayede zirveye aday oldular 48'er puan ile 3 takımda.Galatasaray ise Mostafa ile yüzü güldü hem derbiyi hem 3 puanı kazanan sarı-kırmızılılar averajla da olsa lider konumundalar.Trabzonspor ise yeni transferleri Bakasetas ile yüzleri gülüyor son 2 maçta 2 gol atan yunan oyuncu takıma hemen adapte oldu diyebiliriz.Zorlu Yeni Malatyaspor deplasmanından 3 puanı 2 golle alan Karadeniz ekibi zirve yarışına katılmak istiyor.

Sıralamayı ise aşağı koyacağım fotoğraf ile belirtmek istiyorum.
Ligde 5/5 yapan iki takım mevcut ve son haftaların yükselişte olan takımları Galatasaray ve Trabzonspor iki takımda hem yapılan transferler etkili olacak ki Galatasaray attığı 6 golün 5'ini yeni transferler ile buldu.Trabzonspor'da keza yeni transferlerden Bakasetas orta saha olmasına karşın son 2 maçta 2 gol ile takımına destek veriyor.Abdullah Avcı'nın gelmesi ile beraber yükselişe geçen Trabzonspor son haftalarda kazandıkları maçlar ile 4. sıraya yükselmiş durumda.Sezon başından beri orta sıralarda olan Karadeniz ekibi hem Abdullah Avcı hem de yeni transferler ile can buldu diyebiliriz.

Küme düşme potası ise gün geçtikçe karışıyor ama bu hafta alınan sonuca göre Denizlispor,Ankaragücü,Gençlerbirliği ve Erzurumspor bulunmaktadır.İki Ankara ekibinin de maç eksiği olmasına rağmen o maçları kazansalar bile yine üst klasmana çıkacak puan için yetersiz kalmakta.




sporhaberleri