Hackerlar , Tesla'nın Kameralarına Erişti!

Hacklerlar , Tesla'nın kameralarını hackledi ve Tesla hariç 150.000 kamerayı daha hackledi ve erişim sağladı.

Bir grup hacker Silikon Vadisi girişimi Verkada Inc.’in topladığı hastanelerin, şirketlerin, okulların, hapishanelerin ve polis deparmanlarının güvenlik kameraları bilgilerini hedef alarak 150 bin güvenlik kamerasının canlı görüntülerine erişim sağladı



Görüntüleri açığa çıkan şirketler arasında otomobil üreticisi Tesla Inc.ve yazılım firması Cloudflare Inc. de var. Hackerlar kadın sağlığı klinikleri, psikiyatri hastanelerini ve Verkada’nın kendi kameralarına da erişim sağladığını duyurdu.


Bloomberg tarafından görülen bir videoda Florida’daki Halifax Health hastanesindeki sekiz hastane görevlisinin bir hastayı yatağa bağladıkları görülüyor. Verkada’nın internet sitesinde Halifax Health hakkında “Bir Florida hastanesi nasıl ölçülebilir HIPAA uyumlu güvenlik sistemini güncelledi ve hayata geçirdi” başlıklı bir örnek olay da bulunuyor.


Verkada kameralarına erişim sağladığını öne süren hackerlardan biri olan Tillie Kottmann siber saldırının uluslararası ölçekte kolektif bir şekilde gerçekleştirildiğini ve amaçlarının görüntülü denetimlerin ne kadar yaygın kullanıldığını göstermek olduğunu belirtti. Kottmann daha önce işlemci üreticisi Intel Corp. ve otomobil üreticisi Nissan Motor Co.’yu hedef alan siber saldırıları da üstlenmişti.


gündem - teknolojihaberleri