Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Kacır: TOGG, pek çok rakibini geride bırakma iddiası taşıyor

 Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) doğuştan elektrikli araç teknolojilerine yönelerek pek çok rakibini geride bırakma iddiası taşıdığını söyledi.



Genç MÜSİAD tarafından 'Yarını Bugünden Fark Et' temasıyla düzenlenen 7. Uluslararası Genç İşadamları Kongresi'nde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Kacır, Türkiye'nin son 18-19 yılda ortalama yıllık büyümesinin yüzde 5'in üzerinde, gelişmekte olan ülkelerde bu rakamın yüzde 4 seviyesinde olduğunu belirtti.


Türkiye'de 200'den fazla üniversitenin teknoloji girişimlerine yönelik hızlandırma programının ve 80'den fazla teknoparkın bulunduğunu, teknoparklarda 6 binden fazla şirketin ve startup'ın yer aldığını dile getiren Kacır, bugüne kadar 40 bine yakın Ar-Ge projesinin tamamlandığını, 10 bin projenin devam ettiğini, yüksek teknolojili ihracatın 6 milyar dolara ulaştığını anlattı.


Ar-Ge'ye ayrılan payın artışıyla ilgili bilgiler veren Kacır, "Dolayısıyla artık Türkiye özel sektörün öncülüğünde Ar-Ge faaliyetlerinin sürdürüldüğü bir ülke haline geldi. Değişim çok hızlandı" diye konuştu.


teknolojihaberleri