SON DAKİKA: Avrupa Süper Lig'i kuruldu işte katılan takımlar. | Galatasaray ve Fenerbahçe Avrupa Süper Ligi'ne katılacak mı?



Son Dakika spor haberi! Avrupa'da 12 büyük takım yeni bir lig kurdu.Avrupa Süper Ligi olarak açıklanan ligde Milan , Arsenal , Atletico Madrid , Chelsea , Barcelona , İnter , Juventus, Liverpool , Manchester City, Manchester United , Real Madrid ve Tottenham gibi Avrupa'nın önde gelen isimlerinin katıldığı bir lig kurulduğu duyuruldu.



Avrupa futbolunda devrim gibi bir karar alındı.Avrupa'nın 12 büyük klubü bu ligi kurduğunu resmen duyurdu.İspanya'dan 3 takım ( Atletico Madrid , Barcelona , Real Madrid ) İngiltere Premier Liginden 6 takım ( Tottenham , Manchester City , Manchester United , Arsenal , Chelsea , Liverpool) ve İtalya'dan (İnter , Milan , Juventus) gibi büyük takımların kurduğu lig açıklandı.


SON DAKİKA: Avrupa Süper Lig'i kuruldu işte katılan takımlar. | Galatasaray ve Fenerbahçe Avrupa Süper Ligi'ne katılacak mı?

Kurulan bu 'Avrupa Süper Ligi'nin ilk başkanı Real Madrid başkanı Florentino Perez oldu.


Uefa böyle bir lig kurulması söz konusu olduğunda oyuncuların 2022 Dünya Kupası gibi platformlara katılamayacağını bildirmişti buna karşılık olarak Florentino Perez : ''Dünya Kupası'na katılmalarına izin verilmezse kendi Dünya Kupamızı kurarız.''dedi.


Avrupa Süper Ligi'ne Fransa ve Almanya takımları katılmadı.Avrupa Süper Ligi açılış sezonunun ardından 3 takım daha katılacağı düşünülüyor.



Sky İtialia'nın yaptığı habere göre Juventus başkanı Agnelli , Avrupa Kulüpler Birliği başkanlığından istifa etti.


Fransa ve Almanya takımları UEFA'nın yanında olduklarını duyurdu ve Bayern Münih , PSG , Liepzig gibi takımlar Avrupa Süper Ligi'ne katılmadı.


UEFA yaptığı açıklama ile Avrupa Süper Ligi'ne katılan takımların UEFA müsabakalarından men edileceğini duyurdu.



sporhaberleri , gündem