Bakan Selçuk: Telafi programıyla öğrencilerin açıklarını kapatmayı hedefliyoruz

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, başlattıkları telafi programıyla dezavantajlı grupta yer alanlar öncelikli olmak üzere salgın döneminde öğrencilerin ortaya çıkan açıklarını kapatmayı hedeflediklerini söyledi.



Ziya Selçuk, Turkuvaz Medya Grubu ve yeni ekonomi dergisi InBusiness öncülüğünde sürdürülebilirlik konusunda farkındalık oluşturma misyonuyla başlatılan Küresel Umut Festivali kapsamında düzenlenen "Sürdürülebilir Hikayeler Webinar Serisi"nin beşinci "Yeni Nesil Eğitim, Yeni Neslin Eğitimi" temasıyla gerçekleştirilen seminere video mesaj gönderdi.


Birleşmiş Milletlerin sürdürülebilir kalkınma hedeflerinden olan nitelikli eğitimin böyle bir toplantıda ele alınmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Ziya Selçuk, çocuklara dürüstlük , sorumluluk, öz güven, sabır, vatan sevgisi, öz disiplin, insana ve toplumsal hayata sevgi, çevreye saygı gibi yaşam boyu sürecek davranışsal ve bilişsel beceriler kazandırmayı amaçladıkları eğitim modelini, toplumun tüm katmanlarının ortak mutabakatıyla hayata geçirmenin çabası içinde olduklarını anlattı.


Ziya Selçuk, bir çabanın düşünsel temellerini, uygulama alanlarını ve yol haritasını 2023 eğitim vizyonu ile belirlediklerini ifade etti.