Bella Hadid'den Kudüs açıklaması: Eğer Amerikalıysanız bilin ki ödediğiniz vergilerin bu yaşananlarda payı var

Filistin asıllı Amerikalı model Bella Hadid , İsrail'in Kudüs'te Filistinlilere yönelik yapılan saldırılara sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.


dünya gündem

Mescid-i Aksa baskınına tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor.Ünlü model Bella Hadid , "eğer Amerikalıysanız bilin ki ödediğiniz vergilerin bu yaşanılan olaylarda payı var! İsrail'e her yıl 3.8 milyar dolar ödeme yapıyoruz. Bunu biliyor muydunuz ?" diyerek paylaşımda bulundu.


IMEU platformundan "Bugün , Sheikh  Jarrah'daki 200'den fazla Filistinli zorunlu tahliyeyle yüzleşti." başlığını takipçileriyle paylaşan Hadid, içeriğe "Kendi evlerinden edildiler !!!!!!!!" diyerek de destek verdi.

Bella Hadid  evden çıkartılan bir çocuk ve kadınının bulunduğu fotoğrafı paylaşarak açıklamada bulundu.

Bella Hadid , "Bu fotoğraf sizi rahatsız etmeli.Bunun kendi annenize veya büyükannenize en kutsal günlerinden birini geçirirken yapıldığını hayal edin.Buna açıkça üzülmenin insan olmakla alakası var.Bu dinle değil ilkeli olmakla alakası var.Şunu bilin ki bir çok İsrailli de şaşkına dönmüş durumda ama siz bunu da görmüyorsunuz.Filistinliler insandır! bu bir #insanhakları meselesidir. #SheikhJarrahaÖzgürlük İsrail güçlerinin zoruyla evlerinden edilen ailelerin bir çoğunun 65 yıldan fazladır burada evleri olduğunu belirten Hadid , "Bu nasıl mümkün olabilir? lütfen biri söylesin"dedi.