Chelsea rövanşta fişi çekti ve finale adını yazdırdı | Chelsea 2-0 Real Madrid

Şampiyonlar Ligi Yarı Final maçlarından  Chelsea - Real Madrid maçı dün akşam oynandı ve İngiltere ekibi sahadan yüzü gülerek ayrıldı.Chelsea ilk maçta berabere kaldığı rakibi Real Madrid'i , ikinci maçta 2-0'lık skor ile mağlup ederek adını finale yazdırdı.



Timo Werner 28. dakikada attığı gol ile takımını öne geçirdi ve ilk yarı 1-0'lık skor ile tamamlandı.Maçın ikinci yarısında da gol sesi çıkmamak üzereydi ki Mason Mount 85. dakikada attığı gol ile fişi çekti ve ikinci finalist olmayı garantiledi.


Maç istatistikleri ise şöyleydi; Chelsea 15 şut çekti ve bunların 5'i isabetli , 2'si ağları sarstı.İspanyol ekibi Real Madrid ise 7 şut attı ve bunların 5'i isabetli lakin hiç biri ağları sarsmadı.Topla oynama yüzdelerinde ise Real Madrid'in büyük bir üstünlüğü var öyle ki: Chelsea %32 topla oynama iken Real Madrid  %68 topla oynama yüzdesine sahip.


Chelsea %80 pas isabeti ile 334 pas yaptı.Real Madrid ise %89 pas isabeti oranı ile 703 pas yaparak maçı tamamladı.


Chelsea Teknik Direktörü Tuchel , iki farklı takımlar Şampiyonlar Ligi Finali'ne kalan 8. teknik adam oldu.Dün Manchester City finale kalarak bu kervana 7. olarak Pep Guardiola'yı katmıştı.

sporhaberleri

Şampiyonlar Ligi Finali'ne bu sezon bir kez daha İngiltere ekipleri kaldı (Manchester City & Chelsea) daha önce 2018/2019 sezonunda Liverpool ile Tottenham kalmıştı.