David Alaba resmen Real Madrid'de

12 seneyi aşkın süredir Bayern Münih forması giyen deneyimli savunma oyuncusu David Alaba, bu sezon Bayern'den ayrılacağını duyurmuştu. Adı pek çok takımla anılsa da bu transfer için en iddialı takım Real Madrid oldu.
David Alaba resmen Real Madrid'de



La Liga'da mücadele veren Real Madrid , David Alaba'yı 5 yıllık kontrat imzalatarak kadrosuna kattığını sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile duyurdu.

Real Madrid, deneyimli savunma oyuncusu için yıllık 12 milyon euro net maaş ödeyecek. 5 yıllık sözleşme imzalayan yıldız oyuncu 5 yılda toplam 60 milyon euro net kazanç elde edecek.

Avusturyalı savunma oyuncusu kariyerinin büyük bir bölümünü sol bek oyuncusu olarak geçirse de, son zamanlarda sol stoper bölgesinde oynayarak geçiriyor.

28 yaşındaki savunma oyuncusu kariyeri boyunca iki kez Şampiyonlar Ligi'ni kazandı. 7 kez Avusturya'da yılın oyuncusu seçilen yıldız oyuncu Bayern Münih ile 10 kez Almanya şampiyonu , 7 kez Almanya Kupası şampiyonu , 2 kez UEFA Super Cup şampiyonu , 2 kez FIFA Klüpler Kupası şampiyonu ve 5 kez Almanya Süper Kupası şampiyonu oldu.