Fransa Ligue 1'de ŞAMPİYON LİLLE! FRANSA BURAK YILMAZ , ZEKİ ÇELİK VE YUSUF YAZICI'YI KONUŞUYOR



Fransa Birinci Ligi olan Ligue 1'de son haftalarda nefesler tutuldu. Angers karşısına lider olarak çıkan Lille sahadan 2-1'lik galibiyet alarak şampiyon bir şekilde ayrıldı.Lille'in Türk golcüsü Burak Yılmaz bu maçı da boş geçmedi ve rekor kırdı. Lille tarihinde dördüncü kez şampiyon oldu. Şampiyon olan Lille'de en önemli isimlerden Burak Yılmaz şampiyonluk sonrası göz yaşlarına hakim olamadı.



Fransa Ligue 1'de son haftalarda Angers'a konuk olan Lille , maçtaki üstünlüğünü skora da yansıtarak sahadan 2-1'lik galibiyet ile ayrıldı. Dakika 10'da Jonathan David ile öne geçen Lille 45+2'de milli golcü Burak Yılmaz'la farkı ikiye çıkarttı. Maçın son anlarında kalesinde gördüğü gol ile fark bire inse de şampiyon olmaktan vazgeçmedi Lille ve Angers deplasmanında şampiyonluğunu ilan etti.





BU SEZON LİLLE'DE MİLLİLER:


Bu sezon ligde 28 maça çıkan Burak Yılmaz 16 gol atıp 5'te asist yaparak toplam 21 gole direkt katkı sağladı.(Avrupa'da da 4 maçta 2 gol attı)


Bu sezon ligde 31 maçta görev alan Yusuf Yazıcı 7 gol atıp 4'te asist yaparak takımında toplam 11 gole direkt katkı sağladı.(Avrupa Ligi'nde 8 maçta 7 gol 1 asist yaparak da takımına katkı sağlamayı başardı.)


Bu sezon ligde 29 maça çıkan Zeki Çelik 3 gol atıp 3'te asist yaparak takımına katkı sağladı.(Avrupa Ligi'nde ise 4 maçta 1 gol atarak takımına katkı sağlamayı başardı.)