Galatasaray , Olimpiu Morutan transferinde sona yaklaştı!

Galatasaray'ın scout ekibi bir yılı aşkındır takibi altında olduğu Olimpiu Morutan'ı yönetime sunmuştu. Süper Lig'in bitmesiyle beraber eksik noktalara transfer yapmak isteyen sarı kırmızılılar önceliğini on numara mevkiisine verdi.




Belhanda'nın da ayrılışıyla beraber büyük boşluk oluşan on numara mevkiisine takviye yapmak isteyen Galatasaray , Fotbal Club Steaua Bükreş (FCSB) ile Morutan için masaya oturacak.



Olimpiu Morutan için kulübü FCSB 12 milyon euro bonservis bedeli talep ediyor. Galatasaray ise bu rakamı ödemek istemiyor ve oyuncu ile menajeri takımının indirime gitmesini istiyor. Morutan ve menajeri Galatasaray için oldukça hevesli durumda bu yüzden kulüpten bonservis bedelini 7-8 milyon euro bandına çekmesini talep ediyor.


Eğer oyuncunun kulübü bu talebi uygun görürse Galatasaray bu bonservis bedelini ödemeye hazırlanacak.


Olimpiu Morutan on numara mevkisi dışında merkez orta saha ve sağ kanatta da görev alabiliyor. Sol ayaklı olan 22 yaşındaki oyuncunun piyasa değeri ise 2.00 milyon euro. Romanya uyruklu oyuncu bu sezon 36 maçta görev aldı ve 8 gol 15 asist yaparak takımına katkıda bulundu. Bu maçlarda 2.838 dakika süre aldı ve yaklaşık 29 maça tekabül ediyor. 

36 maçta 23 gole direkt katkı sağlayan Morutan Galatasaray yönetiminin bu transfer için iştahını kabartıyor.

Galatasaray oyuncu için kulübünün bonservis talebini düşürmesi durumunda transfer için girişimlere başlayacak.