Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu : İkinci dönem sınavlarına isteyen girebilecek

Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu : İkinci dönem sınavlarına isteyen girebilecek


Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un twitter hesaplarından paylaşılan görsel ile sınavlara yeni düzenleme geldiği aktarıldı.Paylaşılan görselde öğrenciler ikinci dönem sınavlarına ister girebilecekler , isterlerse girmeyecekler.İşte detaylar...



Sınava girmeyen öğrencilerin notları nasıl değerlendirilecek ?


Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklama da ikinci dönem sınavlarında isteyen öğrencilerin katılacağı bildirildi.Peki girmeyen öğrencilerin diploma notları nasıl değerlendirilecek , nasıl bir not sahibi olacaklar?


Sınava girmek istemeyen öğrencilerin ikinci dönem notları , birinci dönem notlarından ibaret olacak öyle ki sınava girmek istemeyen öğrenci ilk önce okul idaresine dilekçesini verip sınavlara katılmayacağını aktaracak daha sonra ikinci dönem notlarına girilecek olan notlar ise birinci dönem notlarından ibaret olacak.

Örneği bir öğrenci sınava katılmayacak ve birinci dönem not ortalaması 80 eğer bu öğrenci ikinci dönem sınavına girmezse ikinci dönem not ortalaması da 80 olacak.


Sınava giren öğrencilerin ise her zamanki gibi notları değerlendirilecek yani aldığı notlara göre direkt not ortalamasına sahip olacak.Not ortalaması 50'nin altında olan öğrenciler ise sınıfta kalacak.


eğitim