LGS kapsamındaki merkezi sınav bugün yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığınca 8. sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki sınav bugün yapılacak. Sınav başvuruları merkezi olarak yapılan öğrenciler, bu yıl da sınava kendi okulunda girecek. Sınav içi en geç saat 9:00'da okulda olunması gerekiyor. Öğrenciler ile refakatçileri, sabah saat 07:00 ile 15:00 saatleri arasında kısıtlamadan muaf tutulacak. Okul bahçesine sadece öğrenciler alınacak.



Sınav giriş belgeleri, sıraların üzerinde hazır bir şekilde olacak. Öğrenciler, geçerli kimlik belgeleri ile sınava katılabilecek. Öğrenciler kendi kalem, silgi ve kalemtraşını getirecek. İhtiyaç durumları için ise kırtasiyeler 07:00'dan itibaren açık olacak.

Sınavın sözel oturumu saat 9:30'da başlayacak. Türkçe, İnkılap Tarihi, Din Kültü ve Yabancı Dil'den oluşan 50 soru için 75 dakika süre verilecek. 45 dakikalık aradan sonra sayısal oturumu başlayacak. Öğrencilerin Matematik ve Fen Bilimlerinden 40 soru için 80 dakika süresi olacak.

3 yanlış 1 doğruyu götürecek.

Sınav sırasında isteyen maskesini çıkartabilecek. Öğrenciler koridorlarda ve bahçede ise maskeli olacak. Liseye Geçiş Sistemi sınavı sonuçları ise 30 Haziran tarihinde açıklanacak.