Almanya'da Delta mutasyonuna karşı eylülde ek aşılama başlıyor

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, ülke genelinde Covid-19'un Delta mutasyonuna karşı eylül ayından itibaren yaşlı ve risk altındaki gruplara ek aşılamanın başlayacağını duyurdu.



Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, 16 eyaletin sağlık bakanlıkları ile görüşmesinin ardından ülkede Covid-19'a karşı alınan yeni önlemleri açıkladı.

Spahn, sağlık bakanlıklarının Covid-19'un Hindistan'da ortaya çıkan Delta mutasyonuna karşı ve kış aylarında hazırlıklı girebilmek için yaşlı ve risk altındaki gruplara eylül ayından itibaren ek aşı dozu sunulması konusunda anlaştıklarını belirtti. Ülke genelinde 12-17 yaş arası çocukların aşı olmasının kolaylaştırılması ve yaygınlaştırılması konusunda ele aldıklarını aktaran Spahn, sağlık bakanlıklarının reşit olmayan için ek teklifleri de memnuniyetle karşıladığını bildirdi. Bakan Spahn, tüm eyaletlerde aşı merkezlerinde veya diğer uygun yerlerde 12-17 yaş arası çocuklara aşı imkanı sunulacağını açıklarken, üniversitelerde ve meslek yüksekokullarında gençler ve genç yetişkinler için aşı uygulaması konusunda planlama yapıldığını bildirdi. Spahn, "İsteyen herkes yaz aylarında aşılanabilir. Her yaş grubuna yetecek kadar aşımız var. Doktor tavsiyesi üzerine aşı yaptırma karar veren 12-17 yaş arası çocuklar da aşı olarak kendilerini ve başkalarını koruyabilir" dedi.


Almanya'da sadece risk altında olan veya Covid-19'a yakalanma riski yüksek kişilerle yaşayan 12-17 yaş arası çocukların aşı olması öneriliyor.