Galatasaray, Stipe Biuk ile ilgileniyor | Son Dakika Transfer Haberleri

Galatasaray, Stipe Biuk ile ilgileniyor | Son Dakika Transfer Haberleri


Kadro yapılanmasına hızla devam eden Galatasaray bu sefer kadrosuna bir kanat oyuncusu katacak. Son yaptığı transferler ile yapılanmaya giden ve kadroyu gençleştiren sarı kırmızılılar, bu sefer kancayı 18 yaşındaki sol kanat oyuncusu Stipe Biuk'e taktı.


Piyasa değeri yaklaşık 4 milyon avro olan oyuncu Hajduk Split forması giyiyor. Biuk, Hajduk Split alt yapısından yetişerek henüz bu sezon başında A takıma yükseldi ve sözleşme imzaladı. Sözleşmesi 30 Haziran 2026'da biten genç oyuncu bu sezon Uefa Avrupa Konferans Ligi dahil 5 maça çıktı ve henüz skor katkısı veremedi. 5 maçta toplam 339 dakika süre buldu.


Hem sol açık hem de orta sahanın sol tarafında görev alan oyuncunun toplam bilançosu ise 17 maçta 3 gol 3 asist. Skora olan 6 gol katkısının 6'sıda lig maçında geldi.


Hırvat oyuncu için girişimlere başlayan Galatasaray'ın bu transferi 3 ila 4 milyon avro bandında tamamlaması bekleniyor.


PEP GUARDİOLA'DA İSTİYOR


The Sun'un haberine göre Manchester City'nin gelecek adımları arasında Stipe Buik'de yer alıyor. Pep Guardiola'nın da takibinde olan oyuncuya Galatasaray'da talip. Gelecek vaat eden futbolcuları kadrosuna katmak isteyen Manchester City oyuncuyu kadrosuna kattığı halde B takımda oynatacağından dolayı oyuncu sıcak bakmıyor.

Galatasaray ise oyuncuyu A takımına katmak istediğinden oyuncu tarafı bu yönden olumlu bakıyor.



HIZI VE ÇALIMLARI İLE TANINIYOR


Genç oyuncunun en popüler özelliği ise attığı çalımlar ve hızının yanı sıra ceza sahasının içerisine kat ettiği pozisyonlarda soğuk kanlı davranması.