30 milyon yanmış ağaç kesilecek



Muğla ve Antalya'da bu yaz çokça ciğerimizi yakan, yangın haberleri aldık ve acısı hâlâ taze. Küle dönen bölgeleri temizle ve canlandırma faaliyetleri ise devam ediyor. Bu amaçla yanan yaklaşık 30 milyon ağacın kesim çalışmaları başlatıldı. Yangın sırasında hasar gören ağaçların iç kısmı ise değerlendirilebilecek.

Tüm Türkiye'yi, yaz aylarında başta Antalya ve Muğla'da olmak üzere orman yangınları ile yasa boğdu. İtfaiye ve orman ekiplerinin insanüstü çabası, çevrede yaşayan vatandaşlar ile tatilcilerin fedakarca yardımları, yurtiçi ve yurtdışından gelen desteklere rağmen binlerce hektarlık ormanlık alan küle döndü. 


Yanan bölgelerin temizlenmesi ve yeniden canlandırılması için çalışmalar da yürütülüyor. Öncelikli olarak yaşam izi kalmayan, kömüre dönmüş ağaçlar alandan temizlenecek. Marmaris, Köyceğiz, Milas, Bodrum, Kavaklıdere, Seydikemer, Menteşe, Yatağan, Dalaman ve Fethiye'de ilk tespitlere göre yanan ağaç miktarı 5 milyon metreküpün üzerinde. Bu da en az 30 milyon adet ağaç demek. Kesilen bu ağaçların iç kısmı değerlendirilebilecek.