Vitor Pereira: Çok güçlü bir maç olacak



Vitor Pereira, "Çok güçlü bir maç olacak. İyi bir takıma karşı oynayacağız. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi tecrübesi olan bizim gibi büyük bir kulüp" dedi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu ikinci maçında yarın Yunanistan ekibi Olympiakos'u konuk edecek. Ülker Stadı'nda saat 19.45'te başlayacak mücadelede öncesinde teknik direktör Vitor Pereira ile kaleci Altay Bayındır açıklamalarda bulundu. Olympiakos teknik direktörü ile arkadaş olduklarını dile getiren Pereira, "Çok güçlü bir maç olacak. İyi bir takıma karşı oynayacağız. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi tecrübesi olan bizim gibi büyük bir kulüp. Portekizli hocalarıyla arkadaşız. Kendi oyunumuzu oynamamız gerekiyor. İyi bir sonuç almak için zorlamamız gerekiyor. Taraftarın atmosferi umarın yarın yanımızda olur. Buna bu maçta ihtiyacımız var" şeklinde konuştu. 

"HÜCUMDA VE SAVUNMADA DİNAMİK FUTBOLUMUZU SERGİLEYECEĞİZ"

Sarı-lacivertli ekipteki sakat oyuncuların hazır olmaları durumunda bile oynatmayacağını ve adım adım sahalara döndürmeyi planladığını dile getiren Pereira, "Burada sürekli 3'lü defans lafını duyuyorum ama futbol bu değil. Önemli olan dinamiklerdir. Futbolcular arasında nasıl bir ilişki oluşturduğunuzdur. Dizilişiniz sadece maça nasıl başladığınızdır. Preste, hücumda, savunmada farklılıklar gösterir. Sistem hakkında neden bu kadar çok konuşulduğunu anlamıyorum. Sakatlıklarımız düzeldiğinde hücumda ve savunmada dinamik futbolumuzu sergileyeceğiz. Antrenmanlarda hataları düzeltecek vaktiniz olmuyor ama en önemlisi liderlik yapabilmektir. Herkesin odaklanmış olmasını sağlamaktır. Günümüz futbolunda taktikten daha önemli olan bunlardır" diye konuştu.