Bankacılarla bir araya gelen Kavcıoğlu’ndan açıklama



Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Alpaslan Çakar ve banka genel müdürleriyle bir araya geldi. Görüşmenin ardından Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu açıklamalarda bulundu.

Dövizde üst üste gelen rekor artışlar sonrası ekonomide yaşanan son gelişmelerle ilgili Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, Türkiye Bankalar Bİrliği (TBB) Başkanı Alpaslan Çakar ve banka genel müdürleri ile görüşme gerçekleştirdi.

“İYİ BİR DEĞERLENDİRME OLDU”

2.5 saat süren toplantı sonrası açıklama yapan Şahap Kavcıoğlu, şu ifadeleri kullandı;

*Toplantımız mutat toplantılardan, zaten dönem dönem Bankalar Birliği Başkanımızın başkanlığında BDDK Başkanımız, banka genel müdürlerimiz bir araya gelip durum değerlendirmesi yapıyoruz, güncel değerlendiriyoruz.

*Daha önce de yapmıştık. Bu da o toplantılardan bir tanesi. Bankacılık sektörümüz çok güçlü ve genel değerlendirmelerimizde bu yönde. Banka genel müdürlerimizle karşılıklı birbirimizi bilgilendirdik. İyi bir görüşme oldu, olumlu bir hava içerisinde çok faydalı bir değerlendirme oldu.

*BDDK Başkanımız toplantıda. Zaten normalde de bir ilişki ve iletişim halindeyiz. Herhangi bir problem yok çok güçlü bir iletişimle bankacılık sektörü Türkiye’de ve dünyada en iyi ve en başarılı sektörlerden bir tanesi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.