Orman yangınları için 5 uçak alınacak



Mardin'e gelen Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, "Orman Genel Müdürlüğü olarak filomuzu ve ekibimizi daha da güçlendirmek için çalışıyoruz. Bununla alakalı 2022 yılı bütçesinde yangın söndürme uçağı alınmasıyla ilgili 2 milyar 400 milyon liralık bir bütçe ayırdık. İnşallah bu yıl bitmeden ihalesi sonuçlanacak. 5 orman yangını söndürme uçağını artık kendi demirbaşımıza geçirecek ve kullanmaya başlayacağız" dedi.


Orman Genel Müdürlüğü'nün 2022-2024 bütçe toplantısı Mardin'de başladı. Toplantıya Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey'in yanı sıra vali yardımcıları, genel müdür yardımcıları ve orman bölge müdürleri de katıldı.


" 2 MİLYAR 400 MİLYON LİRALIK BÜTÇE AYIRDIK "

İklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin her geçen gün daha fazla görülmeye başlaması ile birlikte Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı müdürlük olarak filolarını ve ekiplerini daha da güçlendirmek için çalıştıklarını ifade eden Karacabey, "Bununla alakalı 2022 yılı bütçesinde yangın söndürme uçağı alınması ile ilgili 2 milyar 400 milyon liralık bir bütçe ayırdık. İnşallah bu yıl bitmeden ihalesi sonuçlanacak