Kremlin’den Biden’a G20 tepkisi: Felaket olmaz

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya'nın G20'den çıkartılması gerektiği yönündeki açıklamasıyla ilgili olarak "Bu o kadar da büyük bir felaket olmaz" açıklaması yaptı. Peskov, "G20 formatı önemli ama şu anki koşullarda katılımcıların çoğu bizimle ekonomik savaş içerisinde. O yüzden korkunç bir durum yaşanmaz" dedi.




Dünyanın ABD ve AB'den büyük olduğunu söyleyen Peskov, Rusya'yı yalnız bırakma çabalarının başarısız olacağını savundu. Kremlin sözcüsü, ABD'nin Rusya'ya yönelik kimyasal saldırı iddialarıyla dikkatleri kendisinden uzaklaştırmaya çalıştığını kaydetti.

"ABD’DEN AÇIKLAMA TALEP EDECEĞİZ"

Rusya'nın gündeme getirdiği Ukrayna'daki biyolojik laboratuvarlar konusuna da değinen Peskov, “ABD Başkanı Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden’a ait vakfın Ukrayna’daki biyolojik laboratuvarların finansmanında yer alması konusunda Washington’dan açıklama talep edeceğiz. Sadece biz değil, Çin'in de bu konuda talebi olduğunu biliyoruz” dedi. Peskov, Rusya'nın Ukrayna'da fosfor bombaları kullandığı yönündeki açıklamaları yalanlayarak, “Rusya, Ukrayna’da fosfor bombası kullanmadı. Rusya hiçbir zaman uluslararası sözleşmeleri ihlal etmedi” diye konuştu.

Peskov ayrıca Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Gazprom'a Avrupa'ya gaz ihracatı karşılığında rubleyle ödeme alma talimatı verdiğini ve şirketin bu konuda çalışma yürüttüğünü aktardı.

Putin, önceki gün Rusya'nın “dost olmayan ülkelere” ruble ile doğalgaz satmaya başlayacağını açıklamıştı.