FETÖ’nün mahrem yapılanmalarına peş peşe operasyon

İstanbul, Erzurum, Bayburt ve Ankara'da FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün mahrem yapılanmasına yönelik operasyonlar düzenlendi.




Ankara Cumhuriyet  Başsavcılığınca FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün kamu mahrem yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamnda operasyon düzenlendi.

29'u görevde, beşi ihraç/istifa olmak üzere toplam 34 şüpheli hakkında Ankara merkezli 19 ilde gözaltı kararı verildi.

PERİYODİK ARAMALARDAN TESPİT EDİLDİLER

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün askeri mahrem imam yapılanmasına yönelik; İstanbul, Erzurum ve Bayburt'ta eş zamanlı baskınlar düzenledi. Saat 01.00'da gerçekleşen operasyon kapsamında, dosya kapsamındaki örgütte mahrem imam oldukları belirtilen 12 şüpheli yakalandı.

Gözaltına alınan şüphelilerin, TSK içerisine sızdırılan FETÖ üyeleri tarafından periyodik olarak büfelerden, ankesörlü telefonlardan ve sabit hatlardan aranarak iletişim kurdukları öne sürüldü.

GİZLİ TOPLANTILAR

Daha önce gözaltına alınan KHK’yla ile ihraç edilen bazı asker ve kapatılan askeri okul öğrencilerinin itiraflarının da şüphelilerin yakalanmasında etkili olduğu öğrenildi. İtirafçıların iddialarına göre, yakalanan şüphelilerin gizliliğe riayet edilerek toplantı organize ettikleri, örgüt mensubu sivil şahıslarla askeri öğrenciler arasında gerçekleşen toplantılar için kendi evlerini temin ederek kullandırdıkları, sabit hatlardan askeri öğrenciler ve asker şahıslarla irtibat sağladıkları öne sürüldü.

AKTİF KAMU PERSONELİ

Yapılan ev aramalarında birçok dijital malzeme ele geçirildiği belirtilirken şüpheliler arasında halen aktif kamu personellerinin bulunduğu da öğrenildi.