WhatsApp daha fazla bekletmedi: Çarpıcı özellikler resmen duyuruldu!

Whatsapp, yeni özellikleri ile gelmeye devam ediyor. Meta'ya bağlı olan şirket bir süredir beta sürümlerde test ettiği özelliklerini resmen duyurdu. Whatsapp yeni gelecek olan özelliklerin detaylarını da kullanıcılar ile paylaştı. Verilen detaylara bakılırsa, yeni özellikler pek çok kullanıcının hoşuna gidecek türden.





Whatsapp, iOS ve Android kullanıcılarının isteklerine yanıt verebilmek için yeni özellikler üzerinde çalışmalar sürdürdüğünü daha önce bir çok kez ortaya koymuştu. Meta'ya bağlı şirket, süreli mesajlar ve sesli mesaj güncellemelerini bu amaçla kullanıma sunmuştu. 


Uçtan uca şifrelenmiş yedekler özelliği de yine bu amaçla sunulan özelliklerden biri olmuştu. WhatsApp şimdi ise bir süredir beta sürümlerde test edilen özelliklerin tanıtımını gerçekleştirdi.


WHATSAPP TOPLULUKLARI GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ


WhatsApp'ın bahsettiği ilk özellik, "WhatsApp Toplulukları" oldu. Şirketin aktardığına göre bu özellik sayesinde kullanıcılar ayrı grupları tek bir çatı altında, kendilerine uygun bir yapıda toplayabilecek. Böylece kullanıcılar, Topluluğun tamamına gönderilen güncellemeleri alabilecek ve kendileri için önemli olan konularda daha küçük sohbet gruplarını oluşturabilecek. Topluluklardaki yeni araçlar yöneticilere, herkese gönderilen duyuru mesajları ve dahil edilecek grupları kararlaştırma gibi yetkiler verecek.