Esenyurt'ta tehlikeli gerginlik!: Camide çocuğa istismar!

Esenyurt'ta bulunan bir camide çocuğa yönelik istismar bulunduğunu iddia edilen kişi gözaltına alındı. Şüpheliyi linç etmek isteyen kalabalık ise polis ekiplerine zor anlar yaşattı. Öte yandan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da kalabalığı sakinleştirmek adına bölgeye gitti. Esenyurt'un Süleymaniye Mahallesi Ispartakule Caddesi'nde bulunan bir camide, bir kişinin küçük yaştaki bir çocuğu istismar ettiği iddiası üzerine, mahalle sakinleri cami önünde toplandı.




Yer alan bir iddiaya göre, istismarda bulunan kişinin yabancı uyruklu olduğu hususunda.

BÖLGEYE ÇOK SAYIDA POLİS EKİBİ SEVK EDİLDİ

Olay yerine çok sayıda polis ekibi ve çevik kuvvet sevk edildi. Polis ekiplerince gözaltına alınan zanlıyı cami önünde toplanan mahalleli linç etmek istedi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş da bölgeye gelerek vatandaşlarla görüştü. İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, "Bugün Esenyurt ilçemiz Süleymaniye Mahallesi'nde çocuğa yönelik tacizde bulunduğu iddia edilen şüpheli şahıs, kısa sürede güvenlik güçlerimizce yakalanmıştır. İnsanlık suçu olarak gördüğümüz bu eylemleri nefretle ve esefle kınıyoruz, lanetliyoruz." ifadelerine yer verildi. Açıklamada konuyla ilgili adli tahkikatın başlatıldığı bildirildi.