Fenerbahçe'de yeni dönem: Jorge Jesus

Fenerbahçe'de aylardır süren "Yeni teknik direktör kim olacak?" sorusu yanıt buldu. Başkan Ali Koç, Jorge Jesus ya da İsmail Kartal'ın yeni sezonda takımı çalıştıracağını, 30 Mayıs (Bugün) Pazartesiye kadar açıklama yapacaklarını ifade etmişti.




Ali Koç'un teknik direktörden yana tercihi Jorge Jesus oldu. Tecrübeli teknik adamın avukatı Luis Henrigue, son görüşmeleri tamamlamak adına hafta sonunu İstanbul'da geçirdi. Yönetimle yapılan toplantıların ardından iki tarafta her konuda anlaştı.

Zico'nun da "Mutlaka Fenerbahçe'ye gitmelisin" dediği 67 yaşındaki teknik adam, avukatı Luis'ten gelen 'Anlaşma tamam' mesajının ardından bavulunu topladı.




Jorge Jesus, bugün-yarın İstanbul'da olacak. Portekizli antrenöre eşi ve oğlu da eşlik edebilir. Tecrübeli teknik adamın kontratı ise 1+1 yıllık sözleşme üzerine olacağı kaydedildi.

Sarı Lacivertliler, Jorge Jesus ve ekibine bonuslar dahil olmak üzere senede 7,5 milyon avro (131 milyon TL) ödeme yapacağı öğrenildi.

Başarılı hoca, imzayı atar atmaz yardımcılarıyla birlikte mesaiye başlayacak. Jesus’un ilk hedefi, 2. ön eleme turundan Şampiyonlar Ligi’ne başlayacak olan Fenerbahçe’yi gruplara taşımak.





Fenerbahçe, Jesus’u açıkladıktan sonra transferde bombaları patlatmak için kolları sıvayacak. 19-20 Temmuz’da Devler Ligi’ndeki ilk eleme maçına çıkacak olan Sarı-Lacivertliler, takviyelerin en az yarısını bu karşılaşmaya yetiştirmeye çalışacak.