Süper Lig'de son durum

Türkiye Profesyonel Futbol Ligi'nin en üst kademesi olan Süper Lig'de sıralama durumu 18. hafta maçlarıyla da şekillenmeye devam ediyor. 18. Haftanın ardından Galatasaray 42 puan itibariyle liderliğini sürdürüyor.




Geçen hafta oynanan derbi maçına lider olarak sahaya çıkan Galatasaray, aldığı derbi galibiyeti sonrası farkı 3 puan daha açmıştı. Bu hafta ise Galatasaray, Hatayspor'u 4-0 mağlup ederek maç fazlasıyla puan farkını 7'ye çıkarttı.






Fenerbahçe ise 18. haftada deplasmanda Gaziantep FK ile karşı karşıya geliyor. Olası bir mağlubiyette lider Galatasaray ile farkı 7 puana kadar açacak olan Fenerbahçe, galibiyet aldığı takdirde de aradaki farkı 4'e indirecek.





Başakşehir ise oynamış olduğu 17 maçta topladığı 34 puan ile Fenerbahçe'nin 1 puan gerisinde zirve yarışında yerini korumakta. Bu hafta en çok beklenen maçlardan birisini oynayacak olan Başakşehir deplasmanda Trabzonspor ile karşı karşıya gelecek. Bordo Mavilileri kazanması ve Fenerbahçe'nin olası puan kaybı olması durumunda kendisini bir üst sıraya taşıyacak.