Ülkü Ocakları'nın, Kılıçdaroğlu'nu hedef aldığı pankart kaldırıldı

Mersin'de Ülkü Ocakları Toroslar İlçe Başkanlığı'nın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu kent ziyareti öncesinde hazırladığı "Şayet yüreğin varsa buraya gel" yazılı pankart polis ekiplerince kaldırıldı. Pankart hakkında CHP Toroslar İlçe Başkanlığı'nca suç duyurusunda bulunuldu.





Merkez Toroslar İlçesinde Bahçeli ile Ülkü Ocakları Genel Başkanı'nın fotoğraflarının bulunduğu pankartlar ilçenin girişine ve ocak binasına asılmıştı. Pankartta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Ankara'daki Sinan Ateş cinayeti sonrasında söylediği, "Şayet yüreğin varsa, gözün kesiyorsa buraya gel. Tek bir evladımı al da yüreğinin kaç okka ettiğini göreyim" sözlerine yer verilmişti. CHP tarafından Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan başvuru üzerine Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri kışkırtıcı içerikli pankart asıldığı gün kaldırıldı.


CHP SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU


CHP Toroslar İlçe Başkanlığı'nca söz konusu pankart ile ilgili savcılığı suç duyurusunda bulunuldu. İlçe Başkanı Cumali Akbaş tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye'yi karanlığa sürüklemek isteyenlerin karşısında, oyunlarını bozmak için kararlılıkla duran ve gerçekleri her zaman cesurca konuşan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu tehdit etmek, gizlice ve sinsice pankart asan korkakların haddi değildir” ifadelerine yer verildi.


Nefret, kin ve tehdit kokan pankartların halkın tepkisine neden olduğu belirtilen açıklamada, pankartı hazırlayıp asanlarla ilgili savcılığa suç duyurusunda da bulunulduğu ifade edildi.