1400 kişinin can verdiği Ebrar Sitesi'nin müteahhidi: Suçum ne anlamadım

6 Şubat'ta, Kahramanmaraş'taki depremlerde yaşamını yitiren 1400 kişinin bulunduğu Ebrar Siteleri'nin kurucusu Tevfik Tepebaşı, hakim karşısına çıktı. 'İnşaattan anlamadığım halde bana suç isnat etmek yasal değil' diyen Tepebaşı, 'Suçum nedir, onu anlamıyorum' ifadesini kullandı.



Kahramanmaraş depremlerinde yıkılan Ebrar Siteleri'nin davaları B blok ile başladı. 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 1'i tutuklu, 1'i firari, 6 sanık 'Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. Davanın ilk duruşmasında Ebrar Siteleri'nin kurucusu Tevfik Tepebaşı (81), suçlamaları kabul etmeyerek, 'İnşaattan anlamadığım halde bana suç isnat etmek yasal değildir. Bundan dolayı beraatimi talep ediyorum' dedi.


B BLOK'TA 109 CAN

6 Şubat depremlerinin simgelerinden biri olan ve depremin ilk saniyelerinde yıkılan Ebrar Siteleri'nin B blokuna ilişkin davanın ilk duruşması görüldü. 109 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin yaralandığı binanın yıkılmasıyla ilgili davaya, tutuksuz sanıklardan Salih Tepebaşılı (54) ile ölenlerin yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Tutuklu olan Atilla Öz (62) ile başka dosyalardan tutuklu olan Tevfik Tepebaşı ve damadı Ahmet Doğan, kaldıkları cezaevlerinden, tutuksuz Meliha Teker (63) ise bulunduğu şehrin adliyesinden SEGBİS sistemiyle duruşmaya katıldı. Tutuksuz Mehmet Akif Özgüler (73) ile hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunan Tevfik Tepebaşı'nın diğer damadı Mustafa Timurbanga (55) ise duruşmaya katılmadı.