Elon Musk yüzünden 188 milyar dolarlık kayıp gerçekleşti

Elon Musk ve liderliğini üstlendiği Tesla, SpaceX ve X, 2024'e zorlu bir başlangıç yaptı. Analistlere göre, her üç şirket de uzun vadeli başarılarını tehdit edebilecek önemli zorluklarla karşı karşıya. Ancak, özellikle Tesla'daki kayıplar dikkat çekici. Şirketin bir yılda 188 milyar dolar değer kaybettiği belirtiliyor.



Elon Musk ve Tesla için zor zamanlar yeni başlıyor gibi görünüyor. Tesla'nın hisse senedi fiyatı 2024 başından bu yana yüzde 23 düşerek yaklaşık 188 milyar dolarlık piyasa değerini kaybetti. Yatırımcılar, hem Çin'de hem de küresel pazarda elektrikli araç talebinin yavaşlamasından endişe duymaya başladı.


Son 5 yılda Tesla'nın hisse senedi önemli ölçüde yükseldi, ancak en değerli teknoloji şirketlerinin yer aldığı "Muhteşem Yedili" listesinden düştü. Musk'ın 208 milyar dolarlık servetinin büyük bir kısmı Tesla hisselerine bağlı. Düşen hisse fiyatları, Musk'ın kayıplar yaşamaya devam edeceğini gösteriyor.


Geçtiğimiz yıl 44 milyar dolara satın aldığı Twitter, reklam konusunda büyük sorunlar yaşıyor. Platformdaki içerik moderasyonuyla ilgili tartışmalar yaşayan reklamverenler, platformdan çekildiklerini açıkladılar. Reklam gelirleri 2023 yılında yüzde 54 düşerek Twitter’ı zor durumda bıraktı. X’in güncel değerinin yüzde 71 azaldığı düşünülüyor.


Elon Musk'ın uzay girişimi SpaceX, NASA ve diğer şirketlerle ortaklıklarını sürdürerek ayakta kalmaya devam ediyor. ABD'de bir dizi dava ile karşı karşıya kalsa da, SpaceX'in uzay programı aralıksız devam ediyor. Ayrıca Musk'ın şirketi Kaliforniya'dan Teksas'a taşımak istediğini de belirtelim.


Haberloggers olarak elde ettiğimiz veriler bu şekildedir.