5 BÜYÜK LİG VE SÜPER LİG'DE ASİST KRALLARI

 5 büyük lig olan serie a , premier lig, la liga , bundesliga , ligue 1 ' de ki asist krallarını tanıyacağız bunun yanı sıra  süper lig de ki asist kralı kim ona da bakacağız.


Premier Lig'de asist kralı Harry Kane 11 asist ile birinci sırada olan ingiliz oyuncu en yakın rakibi 10 asist ile Jack Grealish gelmekte.Bu sezon kuşkusuz en iyi ikili olarak gösterilen ve Tottenham'ın vazgeçilmezleri Harry Kane ve Son ikilisi idi ve bu sezon çok iyi performans göstererek birbirlerine pek çok gol attırmışlardır.Bu da meyvesini vermiş olacak ki asist kralı Harry Kane olmuş durumda.



Serie A'da ise asist kralı Henrih Mhitaryan gelmekte sezon başında Arsenal'dan bedelsiz olarak transfer edilen tecrübeli oyuncu bu sezon 17 gole doğrudan katkı verdi (9 gol , 8 asist).Asist krallığında en yakın takipçisi 7 asist ile Alvaro Morata gelmekte.



Bundesliga'da işler biraz garip malum Bayern Münih ambargo koydu desek yeri en son 11/12 sezonunda şampiyonluk yarışını kazanamayan Bayern , o zamandan beri ligde ambargo koydu ve şampiyon oldu.Bu sezon asist krallığında ilk 3 Bayern Münih'li oyunculardan oluşmaktadır.Joshua Kimmich ve Thomas Müller 10 asist ile asist krallığını paylaşan iki takım arkadaşı ve peşlerinden diğer takım arkadaşlarından Kingsley Coman gelmekte 9 asisti bulunmakta.



La Liga'da ise 3 ayrı takımdan 3 asist kralı bulunmakta.Ángel Correa,Iago Aspas,Jorge de Frutos eşit asist sayısı ile la liga'da bulunan 3 asist kralı.Her birinin 6 gol pası vererek liste başında geliyorlar.


Ligue 1'de ise süpriz çıkış yapan takımlardan ve milli oyuncularımızın bulunduğu Lille'den asist kralı gelmekte.Jonathan Bamba yaptığı 8 asist ile tek başına asist krallığında bulunmakta pek çok gol pasını milli oyuncularımızdan Burak Yılmaz ve Yusuf Yazıcı'ya vermekteydi.Bamba'nın en yakın takipçisi Angel Di Maria 7 asist ile takip etmekte.


Gelelim bizim ligimize , Süper Lig'de asist kralı sezon başı Beşiktaş'a kiralık transfer olan Rachid Ghezzal yaptığı 9 asist ile zirvede tek başına oturan Cezayirli oyuncunun en yakın takipçisi Fenerbahçe'den Caner Erkin takip etmekte 6 asisti ile.


 SPORHABERLERİ