Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı tüm açıklamalar bir arada.Çiftçilere destek verilecek mi? , İşletmelere ne kadar hibe parası verilecek ? 1 Haziran sonrası alınacak olan kararlar neler ?

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bugün yapıldı ve çıkan sonuçla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan millete sesleniş konuşması yaptı ve detayları aktardı.



Üreticilerin giderlerine verilecek olan katkı

Cumhurbaşkanı Erdoğan:"Ton başına hububatta 275 lirayı, bakliyatta ise 910 lirayı bulan prim ve destekler verilerek üreticilerimizin giderlerine katkı sağlanacak."

Kuraklıktan zarar gören çiftçiler

Cumhurbaşkanı Erdoğan:"Kuraklıktan zarar gördüğü belirlenen çiftçilerimizin Ziraat Bankasına veya Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları ertelenecektir."

Pandemi döneminde yapılan nakdi ödemeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan:"Merkezi yönetim bütçesiyle birlikte nakdi ödemelerin tutarı şimdiden 134 milyar lira olarak gerçeklirken bu rakam, haziran sonunda 181 milyar lirayı bulacaktır."


İşletmelere yönelik yapılacak olan hibe parası

Cumhurbaşkanı Erdoğan:"Kahvehane, kafe, çaybahçesi, hamam gibi işletmelere bir defaya bahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapılacak."

Covid-19 Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan:"(Covid-19'la mücadele)
Bundan sonra eskisi kadar kapsamlı ve kısıtlayıcı tedbirlere ihtiyaç olmayacağını ümit ediyoruz."

gündem