Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Chelsea oldu!

Manchester City'i finalde 1-0'lık skor ile deviren Chelsea 2020-2021 sezonu Şampiyonlar Ligi Şampiyonu oldu!


29 Mayıs gecesi oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde nefesler tutulmuştu âdeta zorlu geçen mücadelede 42. dakikada Kai Havertz ile golü bulan Chelsea şampiyon oldu. 


Maçta %61 topa sahip olan Manchester City , 7 kez şut çekti ve bunların sadece 1 tanesi isabetliydi. 609 pas yapan Manchester City'nin pas isabeti ise %87 olarak kaydedildi. Şampiyon Chelsea ise %39 topa sahip olma istatistiğine sahip iken 8 şut attı ve 2'sinde isabet buldu. Bu  iki isabetli şuttan birisi ise ağlarla buluştu. Chelsea 401 pas yaptı ve bunların %80'i isabetli olarak kaydedildi. 

KUN Aguero'nun son maçı

Manchester City'nin efsanevi isimlerinden ve Manchester City formasıyla en çok skora katkı veren isim olan Kun Aguero bugün City forması ile son maçına çıktı. Daha önce Şampiyonlar Ligi kazanamayan Aguero bu maçta çok fazla yaklaşmıştı lâkin başaramadı. 2011 yılının Temmuz ayında Atletico Madrid'den Manchester City'e 40 milyon euro karşılığında transfer olan Kun Aguero katıldığı Premier Lig'de 1 kez gol kralı oldu , 5 kez lig şampiyonu , 1 kez İngiltere Kupası Şampiyonu ,6 kez İngiliz Lig Kupa Şampiyonu , 3 kez İngiliz Süper Kupa Şampiyonu oldu.



Manchester City ile 390 maça çıkan Sergio Aguero 260 gol atmasının yanı sıra 73'te asist yaparak Manchester City tarihine en skorer oyuncu olarak geçti.