Facebook, güvenlik önlemini ayarlar menüsüne gizlemiş



Popüler sosyal medya platformlarının başında gelen Facebook, son dönemde yaşanan güvenlik sıkıntıları ile gündemdeydi. Güvenliği ile övündüğü Whatsapp'ta bulunan uçtan uca şifreleme yöntemini Messenger'a özellikle sesli ve görüntülü aramalar için eklendiğini duyurdu. Ancak kullanıcıların bunu kullanabilmesi için ayarlar menüsünde adeta gizlenen yerden aktifleştirmesi gerekiyor.


Whatsapp, tüm mesajlarda ve aramalarda otomatik uçtan uca şifreleme yöntemi ile öne çıkan bir uygulama. Facebook'un satın aldığı uygulamadaki bu özellik ise şimdi Messenger'a geliyor.

Şifreleme, dijital platform üzerinden gerçekleşen her türlü mesaj, arama gibi işlemleri ek bir güvenlik ile sadece alıcı - gönderici arasında tutuyor. Mesajlar hiç bir sunucuda yer almıyor. Mesajların aksi takdirde görüntülenmesi için şifrenin çözülmesi gerekiyor.


Facebook yaptığı bu hamle ile son zamanlarda gelen zayıf güvenlik önlemli eleştirilerinin önüne geçmeyi planlıyor. Bu özellik Whatsapp'ta da olduğu gibi, Messenger'da da etkin değil. Kullanıcıların bu özelliği kullanması için ayarlar menüsünden aramalar için uçtan uca şifrelemeyi etkinleştirmesi gerekiyor. Platform üzerinden yapılan aramalar, özelliğin açılmaması halinde veri sızıntılarına karşı savunmasız kalıyor.