İstanbul'da torbacı operasyonu: 19 şüpheli yakalandı



İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince 'torbacı' olarak ifade edilen sokak satıcılarına yönelik operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda 19 şüpheli yakalanırken , pek çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, sokak satıcılarına (torbacı) yönelikyürütülen çalışmalar kapsamında Ataşehir, Arnavutköy , Beylikdüzü, Çekmeköy, Bayrampaşa, Esenler, Fatih, Kağıthane, Küçükçekmece, Maltepe, Şişli, Pendik, Ümraniye, Zeytinburnu ve Üsküdar ilçelerinde eş zamanlı olarak operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlarda 19 şüpheli yakalanırken, extacy olarak tabir edilen uyuşturucu hap, 497.1 gram kokain, 305 gram eroin, 100 gram marihuana, 690 gram skunk, 40 gram metamfetamin, 2 adet ruhsatsız tabanca ve 33 adet fişek ile uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği öğrenilen 2 bin 395 lira, 200 dolar ve 75 euro ele geçirildi.

Operasyonlarda yakalanan şüphelilerden 10'u işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlarca serbest bırakılırken, adli makamlara sevk edilen 9 şüpheliden 4'ü hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı, 5 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.