ÖZEL | Fenerbahçe'den Bruno Petkovic hamlesi!



Fenerbahçe, kadrosuna bir forvet transfer etmeyi düşünüyor. Forvet hattı için her ne kadar hem Fenerbahçe hem de sosyal medya adına Sörloth ismi gündem olsa da, Leipzig'in 20 milyon euro net bonservis istemesi Fenerbahçeli kurmayları bu transferden uzak tutuyor. Fenerbahçe'nin Sörloth'u kadrosuna katması biraz zor gözükmesinden ötürü farklı isimleri yönelme kararı alındı bu karar adına listenin başına Bruno Petkovic getirildi.



Fenerbahçe , bu sefer kancayı Hırvat santrafor Petkovic'e taktı. Dinamo Zagreb forması terleten dev forvetin piyasa değeri 12.00 milyon euro ve sözleşmesi 30 Haziran 2024 yılında son buluyor.

Fenerbahçe'nin bu transferde yöntemi ise kiralık artı opsiyon şeklinde olacak. Token'dan elde edilen gelirinde bir kısmı kullanılması beklenilen transfer için önce Sörloth transferinin gerçekleşmemesi bekleniliyor. Olası bir Sörloth transferinin gerçekleşmemesi durumunda Fenerbahçe Petkovic'i listenin başına alacak.

Bruno Petkovic bu sezon 7 maça çıktı ve 1 gol attı. Şampiyonlar Ligi Ön Eleme Turu'nda 4 maça çıktı ve 1 golünü ise orada kaydetti. 1.93'lük dev forvet geçen sezon görev aldığı 42 maçta 14 gol atıp 11'de asist yaparak takımına katkı sağladı. (Avrupa Ligi'nde 10 maçta görev aldı ve 4 gol 1 asist yaptı.)


Totalde ise 267 maçta görev aldı. Görev aldığı maçlarda 62 gol atıp, 45'te asist yaparak katı verdi. 267 maç boyunca 31 sarı kart ve 2 kırmızı kart gördü.


Fenerbahçe'nin oyuncuyu 1-2 milyon euro bandında kiralayıp yaklaşık 9-10 milyon civarında satın alma opsiyonu eklemesi bekleniyor.