116 yaşındaki hasta Covid-19 u atlattı

 


Sadece 1 doz aşı olmuştu

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde yaşayan 116 yaşındaki Ayşe Karatay bir süre önce koronavirüse yakalandı.
Koronavirüsle mücadele için Emirdağ'da 1 hafta yoğun bakımda kalan Ayşe Karatay ardından çocuklarının başvurusu üzerine Eskişehir Şehir Hastanesine kaldırıldı.

Eskişehir Şehir Hastanesi'nde 2 haftalık tedavinin ardından toplam 3 haftalık yoğun bakım sürecinden sonra 116 yaşındaki Ayşe Karatay koronavirüsü yenmeyi başardı.

Ayşe Karatay'ın oğlu İbrahim Karatay ; "Annem 116 yaşında ve Covid-19'a yakalandı. 3 haftadır yoğun bakımdaydı ancak atlattığını öğrendim. Artık normal servise çıkacak. Sıhhati şu anda çok iyi, daha iyiye gidiyor. 1 doz Sinovac aşısı yaptırmıştı, 2'nci aşıyı yaptırmadı. Hastalığı kaptıktan sonra önce Emirdağ'da yattı daha sonra Şehir Hastanesi'ne geldik. Burada bakımları daha iyi oldu. Çok memnunuz, annem iyiye gidiyor. Annem bunu atlattığı için çok mutluyum. İnşallah Allah daha da uzun ömürler verir. Belki ikinci aşısı da yapılsaydı daha iyi atlatabilirdi. Ben 2 doz aşımı oldum. Şimdi 3'üncüyü de olmayı düşünüyorum. Yurt dışından gelen arkadaşlar çok fazla ve aşı olmayanların hepsi de yoğun bakımda. Aşı olanlar ise ayakta atlatıyor." şeklinde açıklama yaptı.