Şenol Güneş: Hollanda maçını kazanarak avantajlı şekilde dönmek istiyoruz



A Milli Futbol Takımımızın Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Hollanda maçına çıkıp kazanmak ve avantajlı olarak ülkemize dönmek istiyoruz. Avrupa Şampiyonası'ndan geldikten sonra özgüven kaybı olduğu gerçek. Karakter olarak sonuçtan kaynaklanan güven sıkıntısı olduğunu görebiliyorum. Karadağ maçını kazansaydık avantajlı gidecektik ama şu anda 11 puan ile Hollanda'ya gidiyoruz. Bu maçları unutarak gideceğiz" dedi.

2022 Dünya Kupası Elemeler G Grubu 5'inci maçında Türkiye, tarihinde ilk kez karşılaştığı Cebelitarık'ı 3-0'lık skor ile mağlup etti, puanını 11'e yükseltti ve liderliğini korudu. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalar yapan Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Zaman zaman hata ve eksiklere rağmen pozisyonlar bulduk. Rakibimizin gücünü biliyoruz. 3 puana ihtiyacımız olan maçtı. İkinci yarı golleri bulmak zorunda kaldık. Skor erken gelmeyince gerekli değişiklikler yapmak zorunda kaldık. Rakibin çıktığı 3 tane pozisyon var, o baskıyı yapıp pozisyon vermemiz gerekiyordu. Dinlenmesi gereken bazı oyuncularımız vardı, onları dinlendirmek istedik ama oyunun ilk yarısı olumsuz olunca oyuna sokmak zorunda kaldık" ifadelerini kullandı.


"ELEŞTİRLER OLACAKTIR, GAYET NORMAL"


Sosyal medyadan eleştirilen oyuncular hakkında gelen bir soruya ise Güneş, “En fazla olumsuz etkilenen Enes oldu. Suni çimde daha önce oynamıştı, penaltıyı daha önce atmıştı ama burada atamadı. Bazı oyuncular kendi karakterleri itibariyle özgüven kaybı yaşayabilir, biraz silik kaldı. Kötü oynasa bile arayan Enes’i sahada göremeyince almak zorunda kaldık. Efecan’ı beğendim. Tek tek oyuncuları muhakeme yapmak doğru olmaz. Bazı oyuncular içerisinde daha çok şey yapabildi. Ne kadar istekli olursanız olun rakibin gücüne göre konsantrasyonunuzda değişiklik olabilir. Hep savunmasında kalan takıma karşı suni çimde oynamanın da dezavantajları var. Eleştiriler olacaktır, gayet normal” ifadelerini kullandı.