Beyaz Saray, Biden-Jinping görüşmesinin detaylarını açıkladı



ABD Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Başkan Joe Biden'ın Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile 15 Kasım Pazartesi günü video konferans yolu ile görüşme gerçekleştireceğini doğrulayarak, ikilinin ABD ve Çin arasındaki rekabet ve ortak çıkarlar üzerinde birlikte çalışma konularını ele alacağını belirtti. Psaki, "İki lider, ABD ve Çin arasındaki rekabeti sorumlu bir şekilde yönetmenin ve çıkarlarımızın örtüştüğü yerlerde birlikte çalışmanın yollarını tartışacak" dedi.


ABD ve Çin arasında ticaret, insan hakları ve askeri faaliyetler konularındaki gerilim devam ederken, dün ABD basınında yer alan haberlerde, ABD Başkanı Joe Biden ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in 15 Kasım'da video konferans yoluyla görüşmesinin beklendiği belirtilmişti.

Yerel haberlerin ardından bugün ABD Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki yaptığı açıklamada, Biden’ın Başkan Xi Jinping ile 15 Kasım Pazartesi günü ABD saati ile gece video konferans yoluyla görüşeceğini doğrulayarak, ikilinin ele alacağı konulara ilişkin detaylara değindi.