Ne olacak bu Bitcoin'in hâli? Bitcoin'de yükseliş devam edecek mi?



Kripto piyasasının ilk coini olan Bitcoin günden güne yükselişine devam ediyor. Yatırımcıları meraklandıran ise bu durumun devam edip, etmeyeceği. Söz konusu durum hakkında kimse net bir şey söyleyemez lâkin yakın geçmişte büyük bir düşüş yaşayarak pek çok kişinin alttan Bitcoin toplamasını sağladıktan sonra hızla yükselişe devam eden Bitcoin bugün itibarıyla ise 64.727 $ üzerinden işlem görüyor.


Pek çok yerli/yabancı uzman kripto yorumcuları tarafından yapılan yorumlar sonucunda Bitcoin'in önümüzdeki yaza kadar en az 70.000 $ bandına çıkarak rekor tazeleyeceği bildiriliyor.

Bitcoin, Türk Lirası bazında 645.195 bandında işlem görüyor. TL cinsinden güne 2.580 lira kâr ile başlayan BTC'nin artışının süreceği düşünülüyor.

Kripto piyasasının en değerlisi olan Bitcoin sınırlı sayıdaki üretimi ile de yatırımları üzerine çekmeye devam ediyor. Sırf bu sebepten bile yükselişi olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Dünyaca ünlü şirketler, iş insanları dâhi servetlerinin bir kısmını Bitcoin'e yatırım olarak değerlendirdi.


Tesla, Microstrategy gibi dünyaca ünlü şirketler bünyelerinde milyarlarca dolarlık bitcoin bulunduruyor. Bunların yanı sıra bazı devletlerde bünyesinde Bitcoin bulunduruyor. Örneğin; Bulgaristan , Ukrayna ve El Salvador.


Microstrategy şirketi şuanda dünyada en çok Kripto paraya sahip şirket niteliğindedir. Almış olduğu 3.1 milyar dolarlık Bitcoin ile şuana kadar yaklaşık 4 milyar dolarak kâr ederek, 7.1 milyar dolarlık Bitcoin'e sahiplik yapıyor.



Bulgaristan bünyesine 3 milyar dolarlık Bitcoin eklemiş ve aldığı Bitcoin'in şuanki değeri 10 milyar dolara denk gelmektedir.



Ukrayna ise bünyesine 2 milyar dolarlık Bitcoin eklemiş lâkin ne kadar kâr/zarar ettiği bilinmemektedir.


*Yatırım Tavsiyesi Değildir* tamamen bilgilendirme amaçlı yazılmış kişisel bir makaledir.