Beşiktaş, Süper Kupa'ya odaklanmış durumda



Spot Toto Süper Lig'de ilk devreyi 38 puanla 7'nci sırada tamamlayan ve lider Trabzonspor'un 18 puan gerisinde olan Beşiktaş, ikinci devreye Süper Kupa'yı kazanarak moralli bir şekilde başlamak amacında.

Geçen sezonu çift kupayla kapatmasına ve transfer dönemini oldukça yıldız isimlerin takviyesi ile kapatan siyah beyazlı ekip, oldukça kötü sonuçlar alarak şampiyonluk iddiasını zora soktu. Matematiksel anlamda şansı olsa da liderliğe uzak kalan siyah beyazlı ekip en gerçekçi hedef olarak önce Süper Kupa'yı daha sonra ise Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götürmeyi planlıyor.

ÖNDER KARAVELİ SÜPER KUPA'YI ALIRSA KARİYER ZİRVESİ YAPACAK

Antalyaspor ile oynanacak Süper Kupa karşılaşması, Önder Karaveli için de ayrı bir önem taşıyor. Sergen Yalçın'ın istifa etmesi sonrasında geçici olarak göreve gelen Karaveli, ilk planda görüşülen teknik direktörlerin Beşiktaş'ı reddetmesi ve bu süreçte takımı toparlamasıyla sezon sonuna kadar kalıcı olmayı başarmak üzere. Beşiktaş'ın başında çıktığı 5 lig maçında 3 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Karaveli, Türkiye Kupası'nda da Altay'ı yenerek takımının son 16 turuna kalmasını sağladı. Beşiktaş'ın başında 7'nci maçına Antalyaspor ile Süper Kupa için çıkacak olan Karaveli, kupayı kazanırsa kariyer zirvesi yapacak ve buna da oldukça istekli. Süper Kupa, 5 ocak tarihinde Katar'da Ahmed Bin Ali Stadı'nda saat 20:45'te oynanacak.