Bella Hadid, başörtüsü saldırısını kınadı...

Dünyaca ünlü model Bella Hadid, Yeni Zelanda'da 17 yaşındaki Hoda Al Jamaa'nın okuduğu lisede başörtüsü yüzünden saldırıya uğramasına sessiz kalmadı. Hadid, yaptığı paylaşım ile dünya üzerinde ayrımcılık yaşayan Müslüman kadınlara destek olduğunu gösterdi.




Dünyaca ünlü Filistin asıllı model Bella Hadid, sosyal medya hesabından Müslüman kadınlara uygulanan ayrımcılıkla ilgili farkındalık mesajlarıyla gündem olmaya devam ediyor.

25 yaşındaki süper model, dün yaptığı paylaşımda, dünya çapında Müslüman kadınları etkileyen mücadelelere yer verdi. Hadid’in paylaşımlarından birinde, Yeni Zelanda’nın Otago kentinden 17 yaşındaki kız öğrenci Hoda Al-Jamaa’ya destek mesajları yer aldı. Okulda saldırıya uğrayan ve başörtüsü yırtılarak darp edilen Hoda Al-Jamaa, beyin sarsıntısı geçirmişti. Başörtüsü yüzünden maruz kaldığı bu korkunç saldırı sonrasında gündeme gelen Hoda Al-Jamaa’ya, Bella Hadid’den destek geldi.

Hadid, fotoğrafın altına “Bu beni sinirlendiriyor ve midemi bulandırıyor” diye yazdı.

‘MÜSLÜMAN OLMANIN TEHDİT OLMADIĞINI ÖĞRETİN’

Hadid, “Bu acil yargılama zihniyetini değiştirmemiz gerekiyor. Arkadaşlarımıza, çocuklarımıza, anne babalarımıza, ailelerimize başörtüsü takmanın, Müslüman olmanın ya da genel olarak “beyaz” dışında herhangi bir şey olmanın tehdit olmadığını öğretin.” dedi.

Hadid, mesajında insanları “başörtüsünün nereden geldiğini ve dünya çapındaki Müslüman kadınlar için neden bu kadar önemli olduğunu hatırlamaya” çağırdı.