Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde patlama: 2 şehit

Bingöl'de Özel Hareket Şube Müdürlüğü içerisinde patlama meydana geldi. Patlama sonucunda Özel Harekat personeli Necati Aygün ve Birol İli şehit oldu.





Özel Harekat Daire Başkanlığı kuruluşunun 39. yıl dönümünde acı haber ile sarsıldı.


Bingöl'de Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde öğle saatlerinde personele bomba eğitimi verildiği esna da henüz sebebi bilinmeyen nedenden ötürü patlama meydana geldi.





Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken, Bingöl Devlet Hastanesi'ne gelen Vali Kadir Ekinci, "Ne yazık ki bugün bizim için üzücü bir gün. İki kardeşimiz hakkın rahmetine kavuştu, şehit oldu. Başımız sağ olsun, milletimizin başı sağ olsun, Allah rahmet eylesin. Değerli ailelerine sabır diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.


MÜHİMMAT SEVKİ SIRASINDA MEYDANA GELDİ


Bingöl Valiliği’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:


“Bugün saat 13.30 sularında Kaleönü Mahallesi’nde bulunan Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde eğitim bürosundan eğitim alanına mühimmat (anti tank) sevki esnasında bir patlama yaşanmıştır. Patlamada ağır yaralanan ve Bingöl Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan iki Özel Harekat personelimiz Necati Aygün ve Birol İli şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, Emniyet camiamıza, aziz şehitlerimizin ailelerine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.”


Necati Aygün‘ün Aydın-Çine, Birol İli‘nin Erzurum-Aziziye nüfusuna kayıtlı oldukları öğrenildi.