Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa kimi destekleyeceğini açıkladı

Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa kimi destekleyeceğini açıkladı




Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Siz aday oldunuz fakat ikinci tura kalamadınız diyelim bir senaryo çerçevesinde. Ve iki aday kaldı. Birisi Cumhurbaşkanı Erdoğan, birisi de CHP lideri Kılıçdaroğlu. Parti olarak kimi desteklersiniz?" sorusuna "Tabii ki Kılıçdaroğlu'nu desteklerim. Ama ben kalırsam onlardan da destek beklerim. Artık Erdoğan'ın Türkiye'ye vereceği artık bir şeyi kalmadı" cevabını verdi.

SEÇİMDE İKİNCİ TUR SORUSUNA YANIT: KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLERİM

-Demokratik yollarla, sandıkla gitmesini istiyorum. Erdoğan yorgun. Artık yorgun, Türkiye’nin sorunlarını çözemez. Fakat tek hikayemiz Erdoğan’ı göndermek olursa onu gönderirsin ama kendin de kısa sürede gidersin. Onun için eğitim, Suriyeliler, laiklik, yolsuzluk, kamu ihale kanununda anlaşmak lazım.

İnce, "Siz aday oldunuz fakat ikinci tura kalamadınız diyelim bir senaryo çerçevesinde. Ve iki aday kaldı. Birisi Cumhurbaşkanı Erdoğan, birisi de çok olmak istediği ve olacağı konuşuluyor, CHP lideri sayın Kılıçdaroğlu. Bu koşulda ne yaparsınız? Parti olarak kimi desteklersiniz?" sorusuna da "Tabii ki Kılıçdaroğlu’nu desteklerim. Ama ben kalırsam onlardan da destek beklerim. Artık Erdoğan’ın Türkiye’ye vereceği artık bir şeyi kalmadı" cevabını verdi.