PKK’nın Zap sorumlusu öldürüldü

Pençe Kilit harekatında terör örgütü PKK'ya ağır bir darbe daha vuruldu. Zap bölge sorumlusu İran uyruklu Mizgin Rojhilat kod adlı Helima Efendak öldürüldü.





Irak'ın kuzeyinde sürdürülen Pençe Kilit harekatında Zap Vadisi içindeki Kurojahro bölgesindeki bir yer altı tünelinde kıstırılarak, öldürülen 8 teröristten birinin Zap bölge sorumlusu Helima Efendak olduğu belirlendi.


15 yıldan beri terör örgütünün ağ kadrosunda faaliyet yürüten Efendak, 2015-2019 yıllarında Siirt-Şırnak-Hakkari kırsalını içine alan sözde Botan-Behdinan saha yönetimi hareketli takım içinde sorumlu düzeyde terörist faaliyetlerde bulunuyordu.


KARAYILAN VE BAYIK'IN YANINDA YER ALIYORDU





Efendak’ın  kadın teröristlere intihar saldırıları düzenlemek için canlı bomba eğitimi de verdiği yakalanan ve teslim olan teröristlerin teşhis ve ifadeleriyle tespit edildi.


Kadın terörist Kandil'de uzun süre terör örgütü elebaşlarından Murat Karayılan, Cemil Bayık ve 10 milyon TL ödüllü kırmızı listede aranırken Gara Dağına düzenlenen hava harekatıyla öldürülen PKK'nın silahlı kanadının tepe isimlerinden Suriyeli Sofi Nureddin kod adlı Halef El Muhammed'in de yanında yer almıştı. Terör örgütü PKK da kadın teröristin öldürüldüğünü yayın organlarından duyurdu.