Nureddin Nebati açıkladı: GES’e 6,6 milyar TL’lik talep geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kayseri'de düzenlenen Anadolu Aslanları Derneği'nin düzenlediği Türk Cumhuriyetleri İş Geliştirme Forumu'nda iş dünyası ile bir araya geldi. Enflasyonla mücadele mesajı veren Nureddin Nebati GES'lere yönelik talep hakkında da bilgi paylaşımında bulundu.




NEBATİ'DEN  ENFLASYON MESAJI

Enflasyonla mücadele ediyoruz, birinci sıradaki önceliğimiz enflasyon. Bu mücadeleden galip gelecek olan biz olacağız. Gıda ve enerji fiyatlarında görülen artışlar tüm dünyada enflasyona tarihi yüksek seviyede seyretmesine sebep oldu. Tüm bu olumsuz gelişmelerin vatandaşlarımızın alım gücünü zorlandığının da farkındayız. Fiyat artışlarının vatandaşlarımızın asgari düzeyde yansıtılması için mücadele etmeye devam edeceğiz.

KONUT KREDİLERİNE İLİŞKİN DÜZENLEME

BDDK bazı ek düzenlemelere gitti. Birinci el konut alımlarının üretim ve istihdama katkısı daha fazla olması gözetilerek kredi azami kredi tutarının daha esnek tutulması sağlandı. İkinci el konut alımlarında kullandırılacak kredilerin de ikinci el konut fiyatlarındaki artışa olan etkisinin sınırlandırılması hedeflendi.

kredilerinde değişikliğe gidildi. Böylece 10 milyon üzeri değere sahip konutlar için konut kredisi alınamayacak. Dün BDDK bazı ek düzenlemelere gitti, bu ek düzenlemeler sürekli güncellenerek devam edecek.

GES’LERE TALEP NE KADAR OLDU?

Yatırım, üretim ve ihracat eksenli ülkemiz için katma değer sağlayan kuruluşlara destek olmaya devam edeceğiz. KKM’yi son dönemde yeni finansal araçlarla destekliyoruz. GES’lere yönelik talep tabana yayılmış ve 5 milyar TL’lik beklentimizin üzerine çıkmıştır. Toplamda 83 bin 816 bireysel yatırımcı 6,6 milyar TL’lik talep göstermiştir.”