Apple'dan kritik uyarı : Cihazlarınız çökebilir!

Teknolojinin önemli markalarından biri olan Apple, birçok ürününü tehdit eden güvenlik açığı konusunda kullanıcılarını uyardı. Bu güvenlik açığı Apple'ın birçok cihazının ele geçirilmesine yol açacak kadar tehlikeli. İşte detaylar...


Günlük hayatta işlerimizi kolaylaştıran teknoloji, yaşantımızın bir parçası haline geldi.

Ancak hayatımıza bu kadar entegre ettiğimiz teknolojinin sebep olduğu ciddi sorunlar da var özellikle teknolojinin açıklarından faydalanmak isteyen kötü niyetli insanlar, bu cihazları ele geçirmeye çalışıyor.


Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinin başında gelen Apple, geçtiğimiz günlerde kullanıcılarını uyardı. Apple'a göre iPhone, iPad ve Macbook'larda önemli bir güvenlik açığı tespit edildi.

Bu açık sizi siber korsanların hedefi haline getirebilir. Siber korsanların cihazlarınızı ele geçirerek tüm bilgilerinizi çalmalarına sebep olabilir.


Apple, Macbook, iPhone ve iPad'leri etkileyen önemli bir güvenlik açığı tespit etti. Uyarısının ardından güvenlik açığını ortadan kaldırmak isteyen Apple, yeni bir "sistem güncellemesi" yayınladı.

Apple, tüm kullanıcılarının bu güncellemeyi yapmalarını önerdi. "Bu güncelleme, bütün kullanıcılara tavsiye edilen önemli güvenlik güncellemeleri içeriyor." açıklamasıyla paylaşılan güncelleme yapılmadan önce kaç kullanıcının etkilendiği açıklanmadı.


Birçok model etkilendi!

Bu güvenlik açığından birçok Apple ürünü etkilendi. Özellikle iPhone 6s sonrası iPhone'lar, 5.nesil ve sonrası iPad'ler, iPad pro ve iPad air 2 gibi modellerin etkilendiği duyuruldu. Ayrıca MacOS Monterey içeren Mac bilgisayarların da riskli ürünler arasında olduğu açıklandı.

Fark ettirmeden işlem yapabilecekler!

Apple ürünlerindeki bu güvenlik açığı siber korsanların, cihazların sahibi gibi işlem yapmalarına imkan sağlıyor. Siber korsanlar cihazdaki tüm yönetici erişimlerini ele geçirerek rahatlıkla işlem yapabilir, tüm bilgilerinizi ele geçirebilir.

Tüm belgeler, yazışmalar, kart bilgileri gibi birçok bilginin erişimine ulaşabilecek siber suçluların ilk hedefi dünya genelindeki gazeteci veya aktivistler.

Bu tarz güvenlik açıklarının kurbanı olmamak için telefonunuza gelen yazılımları aksatmayın.