BioNtech aşılamaları için Aydın pilot il seçildi

 


Türkiye Covid-19 ile mücadelede ilk günden bu yana tüm dünyada olduğu gibi büyük çabalar sarfetmeye devam ediyor.

Salgınla mücadelede kısıtlamalar ve mücadele devam ederken aynı zamanda aşılama çalışmaları da son hız devam ediyor. Aşılama çalışmaları için Sağlık Bakanlığı aile hekimlerinin de BioNtech aşılarının uygulayabilmesi için bir çalışma başlattı. Yeni uygulanan uygulama içinse pilot il Aydın seçildi

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu 2. Başkanı Hacı Yusuf EryazğanBakanlık, bu aşının aile hekimlerince uygulanabilmesi için Aydın'ı pilot il olarak seçti." ifadelerini kullandı.

 Cümlelerine devam eden Eryazğan:"Bu kararın 81 ilde hayata geçmesiyle aşının hızla toplumun geneline uygulanabileceğini söyleyen Eryazğan, şunları söyledi: "Aydın'da BioNTech aşısının artık aile sağlığı merkezlerinde de yapılabileceği bir pilot uygulama başlatılacağı bilgisi geldi. Avrupa İlaç Ajansı geçtiğimiz hafta BioNTech aşısının saklama koşullarının değiştiğini açıklamıştı. Buna göre BioNTech artık, aşı dolabında sadece 5 gün değil, bir aya kadar saklanabilecek. Böylece aşıyı aile hekimlikleri de rahatlıkla uygulayabilecek." açıklamasında bulundu.