Atatürk’e hakaret eden imama kaymakam sahip çıktı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın Ayasofya Camisi'nde katıldığı programda Atatürk ve arkadaşlarına 'zalim ve kafir' diye lanet okuyan imam Mustafa Demirkan'a, Bilecik İnhisar Kaymakamı Ali Açıkgöz sahip çıktı. Kaymakam Açıkgöz, "Bu yüzyılda yetişen en kıymetli alimlerden biri olan Mustafa Demirkan Hocaya, Allah'ın ayetini zikrettiği için en galiz ifadelerle saldıranlar, seviyelerini bir kez daha daha göstermişlerdir" paylaşımında bulundu. Kaymakam Ali Açıkgöz, tepkiler üzerine kısa süre sonra paylaşımını kaldırdı.




Ayasofya'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı programda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, "Bu ve bu gibi mabedlerin mabed olarak kalması için inşa edilmiştir. Öyle bir zaman geldi ki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir... Ya Rabbi bir daha bu zihniyetin bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma..." ifadelerini kullanarak hakarette bulunmasıyla tepkilere neden olan İmam Mustafa Demirkan'a , İnhisar ilçe Kaymakamı Ali Açıkgöz sahip çıktı.



Kaymakam Ali Açıkgöz "Bu yüzyılda yetişen en kıymetli alimlerden biri olan Mustafa Demirkan Hocaya, Allah'ın ayetini zikrettiği için en galiz ifadelerle saldıranlar, seviyelerini bir kez daha daha göstermişlerdir" diyerek tweet atmıştı ve gelen tepkiler üzerine tweeti kaldırdı.